Over ons

You are here:

Ukie Harkema

Ruim 40 jaar werk ik als diëtist. Mijn persoonlijke drijfveer is gedurende deze jaren eigenlijk steeds hetzelfde gebleven ‘ samen met u werken aan uw gezondheid, aan de kwaliteit van uw leven’.

Voedingsgewoonten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Nadat ik in 1981 in Groningen afstudeerde als diëtist heb ik ruim 3 jaar in het toenmalige Diakonessenziekenhuis in Leeuwarden gewerkt. Daar heb ik veel ervaring met samenwerking met dokters opgedaan en heb ik me in de begeleiding van mensen met diabetes, kanker, onder- en overgewicht gespecialiseerd. Ondertussen heb ik ook bedrijfskunde gestudeerd. Dit is me goed van pas gekomen bij diverse leidinggevende- en bestuursfuncties.

In 1984 ben ik naar het midden van het land verhuisd om in Vleuten als diëtist in de thuis- en huisartsenzorg aan de slag gegaan. Hier kan ik mijn ideeën over persoonlijke, laagdrempelige en betrokken zorg goed vorm geven samen met de Vleutense huisartsenpraktijken, apotheek en fysiotherapeuten. voor de inwoners van o.a. Vleuten.

De samenwerking heeft o.a. geresulteerd in een gezondheidscentrum aan het Dorpsplein in Vleuten waar de praktijk sinds januari 2022 gevestigd is.

In de jaren dat ik werk is mijn leven, de wereld, de gezondheidszorg en ons eten veranderd. Gebleven is mijn enthousiasme en drijfveer. Als u door betere eet- en leefgewoontes minder medicijnen nodig heeft, u zich beter voelt of meer inzicht heeft gekregen in de waarde van eten voor u welzijn en/of welbevinden, is mijn dag goed!

Ik ben bereikbaar op telefoon 0346-822702 of via email: ukie@harkemavandijk.nl ukie@dietistenpraktijkharkema.nl

Fotolia_106890746_Subscription_Monthly_XL-1024x1024
sqr031-col1
sqr031-col2

Nevenfuncties

Naast mijn werkzaamheden voor de diëtistenpraktijk heb/had ik de volgende functies:

Publicaties

Esther Versteeg

Mijn naam is Esther Versteeg. Sinds februari ben ik werkzaam als diëtist. Ongeveer vier jaar geleden besloot ik om de studieboeken er weer bij te pakken en mezelf om te scholen tot diëtist. Tot dan toe heb ik gewerkt in de financiële sector, communicatiemedewerker en recent als beweegmakelaar.

Nu bijna vier jaar later met het diploma op zak mag ik bij diëtistenpraktijk Harkema aan de slag gaan. Mijn hobby’s zijn wandelen, hardlopen, zwemmen en koken en bakken (en dan vooral de baksels opeten!). Eten en het menselijk lichaam vind ik interessant. Wat eten doet in ons lichaam zowel voor onze gezondheid maar ook in relatie met ziekte, fascineert me. En wat zorgt er bijvoorbeeld voor dat we willen eten in de vorm van beloning, troost of om iets te vieren. Ik ga graag samen met u aan de slag om gezondheidswinst te behalen. U kunt bij mij terecht met alle hulpvragen, ook als het om zwangerschapsdiabetes, lipoedeem, pcos of sportvoeding gaat . 

Wilt u het consult al wandelend in de natuur doen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden: esther@dietistenpraktijkharkema.nl

Diëtistenpraktijk Harkema is aangesloten bij: